Brenda Pouw | Professional Organizer voor de Zakelijke Markt
Omgeving Zwolle

Ik ben Brenda Pouw, eigenaar van B Clear Organizing, co-ouder van een dochter van 8, enthousiast mountainbiker en woonachtig in Zwolle. B Clear is mijn wens voor mijn klanten: dat ze het allemaal weer helder zien en met frisse moed verder kunnen.

Achtergrond

Ik ben na het Atheneum eerst Industrieel Ontwerpen gaan studeren in Delft. Na ruim 2 jaar heb ik de overstap gemaakt naar Technische Bedrijfskunde in Enschede, omdat ze daar de Geneeskundestroom hadden. Terugkijkend kan ik zeggen dat ik breed geïnteresseerd ben, met een voorkeur voor de medische hoek en graag oplossingen voor problemen wil vinden of ontwerpen.

Daarna heb ik bijna 10 jaar gewerkt als stafmedewerker bij een ggz instelling, waar ik vaak de rol van projectleider/-medewerker heb vervuld. De laatste jaren was ik o.a. met cliënttevredenheidsonderzoek bezig. Mijn toegevoegde waarde zat vooral in het kijken naar processen en wat daarin verbeterd kon worden.

Door een combinatie van omstandigheden en persoonskenmerken (perfectionistisch, doorzetter) heb ik het uiteindelijk voor elkaar gekregen om burn-out te raken. Ik heb dat moment aangegrepen om me te heroriënteren via een loopbaantraject en uit dienst te gaan. Eind 2017 zag ik een nieuwsbrief van De Huishoudcoach, waarin gevraagd werd of je interesse had om organizer te worden. Ik had dat beroep al in een aantal testjes aangekruist, dus ik ben naar de informatiebijeenkomst geweest.

En toen ik daar zat viel alles op zijn plek. Ik ontdekte dat je dit beroep ook op de werkplek van mensen kunt uitoefenen en niet alleen bij mensen thuis (dat trekt me niet). Ik kan er mijn behoefte om te ordenen en structureren inzetten. De theorieën van David Allen en Stephen Covey, waarvan ik privé de boeken al zo'n 10 jaar geleden kocht, kwamen hierin bij elkaar. En bovenal kan ik het inzetten om mensen van het pad naar een burn-out af te halen.

Toen het met mij niet goed ging, was ik alleen bezig met overleven en de ballen in de lucht houden. Ik kon geen informatie meer opnemen, was 'emotioneel incontinent', had rare fysieke klachten, herstelde niet meer in het weekend. Ik probeerde zoveel mogelijk onder de radar te duiken. Ik was op dat moment niet in staat om hulp te vragen. Bovendien wist ik niet dat er zoiets als een organizer bestond. De mensen om mij heen zagen ook wel dat het niet goed ging, maar wisten ook niet hoe ze me konden helpen. Ik ga proberen hier verandering in te brengen, zodat ik het verschil kan maken voor mensen.

Ik heb de cursus 'Opleiding tot Organizer van de Zakelijke Markt' gevolgd, maar zet daarnaast vooral mijn werk- en levenservaring in. Ik ben niet de zoveelste coach. Ik benader het van de bedrijfskundige kant en weet tot op welke hoogte ik kan helpen en wanneer er een andere professional nodig is.

Brenda Pouw Professional Organizer voor de Zakelijke Markt Omgeving Zwolle

Interesses

  • Burn-out preventie
  • Uitstelgedrag (procrastination)
  • (Week van de) Werkstress
  • Getting Things Done
  • The Bullet Journal method
  • Profit First-methode
  • Lifehacking

Lezen wat me bezighoudt

Op mijn Blog en op mijn LinkedIn-pagina (je kunt me volgen zonder meteen te connecten) deel ik wat me bezighoudt. Ik heb zelf ondervonden hoe het is om vast te lopen en help nu graag anderen om het tij te keren.

Motto Met elke actie die je doet krijg je weer rust in je gemoed